top of page

Dag van de wol

5 oktober 2024

Op 5 oktober 2024 is de Dag van de Wol weer te bezoeken in Boxtel. Adres: Manege de Langspier, Molenwijkseweg 5, 5282 KA Boxtel.

 

Sinds 2006 is de dag van de Wol een must voor iedereen die iets met wol doet of wil gaan doen. Hobby of professioneel, iedereen is welkom.  De bouwwereld, ontwerpers, binnenhuisarchitecten, kunstenaars, iedereen kan kennismaken met de vele mogelijkheden die wol biedt.

U ziet de nieuwste initiatieven op het gebied van wol die bijdragen aan een duurzame samenleving en die laten zien dat er veel meer met wol mogelijk is en dat wol een alternatief is voor de kunststoffen. Zo goed als alle vragen die u heeft over wol, kunnen wij beantwoorden.

 

Standhouders laten zien wat er allemaal mogelijk is met wol. Wol als mestkorrel, isolatiemateriaal, slapen, kleding; het is er allemaal. En natuurlijk alles wat daartussenin ligt.

Dit is de enige dag waarop wol in al zijn facetten te zien is. Dat betekent dat er ook schapen zijn, want zonder schapen geen wol.

Een manege is bij uitstek geschikt om schapen op een diervriendelijke manier te ontvangen. Maar vergis je niet, het organiseren van evenementen met schapen is complex vanwege alle eisen waaraan dat moet voldoen, en wij zijn heel blij dat er fokkers met hun dieren er zullen zijn.

 

Op deze dag is ook de complete wol-o-theek te bewonderen, meer dan 230 verschillende rassen uit heel de wereld. Elk ras heeft bepaalde kenmerken en eigenschappen hetgeen de toepassingsmogelijkheden van wol eindeloos maakt.

 

Dit evenement wordt gehouden op een laagdrempelige locatie waardoor het mogelijk is om de hele keten van schaap via de producent naar de consument te tonen. Dat is een bewuste keuze omdat wij vinden dat de kennismaking met het schaap en wol met al zijn specifieke eigenschappen, bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzame keuzes én voor iedereen toegankelijk moet zijn.

 

Voor bezoekers met het Openbaar Vervoer is een pendeldienst geregeld vanaf treinstation Boxtel.

 

De Dag van de Wol is onderdeel van Oktober Wolmaand waarin men door heel Nederland initiatieven, markten en particulieren kan bezoeken.

 

Deze dag wordt georganiseerd door de Vereniging Speciale Schapenrassen in Nederland.

 

bottom of page