top of page

Dag van het schaap 2022

Toen wij als Landelijke Spingroep gevraagd werden om aanwezig te zijn op de dag van het schaap was ik meteen enthousiast. De kans om een hele dag tussen de mooiste schaapjes rond te lopen laten we natuurlijk niet zomaar schieten.


De dag begon vroeg, heel vroeg. Ingeborg haalde mij thuis op en we reden naar het hippisch centrum in Ermelo. Daar maakten we in de grote hal een gezellig plekje met vloerkleden om een kleine huiskamer te creëren. Langzaam werd het steeds drukker en al snel hadden we een gezellige groep spinnende vrouwen.

We lieten zien hoe onze verschillende spinnenwielen werken en hoe je een kaardmolen en wolkammen gebruikt. Ook de spintollen kwamen tevoorschijn om te demonstreren hoe je daarmee ook de mooiste draadjes kunt maken.

Kinderen en volwassenen mochten proberen een draadje te spinnen en we praatten vooral veel over wol, over schapen en over de mogelijkheden die goede wol met zich mee brengt. Daarbij spraken we ook over hoe verschillend de wol van de diverse schapenrassen is en het prijsverschil in een zorgvuldig gefokte en geschoren spinvacht tegenover de wol als bijproduct van schapen die voornamelijk voor het vlees gehouden worden,


Zoals de afgelopen tijd veel in het nieuws was spraken we ook over de grote hoeveelheden wol die nu weggegooid wordt, maar dat er nog geen concrete plannen zijn om dat te veranderen, Persoonlijk heb ik veel plezier gehad om te zien hoeveel mensen er serieus over denken om de spin hobby op te pakken. Hoe het ze zo bijzonder lijkt om een trui te kunnen maken van de wol van een eigen schaap.

Dank jullie wel lieve mensen, dat we samen zo gezellig konden spinnen,

Liefs Renske

33 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page