top of page

Dag van het Schaap Ermelo

Vandaag 8 juni waren we met z’n vieren (helaas een zieke) op de dag van het schaap, ook in Ermelo in de stallen en op het terrein van de KNHS, wij hadden een mooie plek op het wol plein in de Amaliahal, een waar schapen festijn met heel veel schapenrassen, keuringen, wedstrijden scheren etc. Ook hier veel belangstelling voor het spinnen, ook van schapenboeren die het toch aan het hart gaat dat ze de wol  weg moeten gooien.


Met een heerlijk schapenkaasje, vleespakket of wolletje gingen we om half vijf weer huiswaarts, een leuke lange dag (we waren er kwart over acht).


Marijke

Algemene info over De dag van het Schaap

De dag van het schaap wordt om het jaar gehouden in Ermelo en biedt een unieke ervaring voor schapenliefhebbers en geïnteresseerden. Dit evenement toont tientallen bijzondere schapenrassen en omvat het Nederlands kampioenschap schapenscheren. Bezoekers kunnen genieten van een mooi wolplein, proeven van lamsvlees en schapenijs, en kijken naar de verkiezing van het ‘Mooiste Schaap van Nederland’. Daarnaast zijn er keuringen van schapenrassen en schapenkaas, kunsttentoonstellingen, en diverse kinderactiviteiten.


Naast de vele bezienswaardigheden en proeverijen, biedt de Dag van het Schaap ook praktische workshops en lezingen. Leer ambachtelijk wolknippen, volg workshops met werkhonden, en ontdek de nieuwste innovaties van talrijke standhouders. Dit evenement is een perfecte mix van educatie, plezier en vermaak, ideaal voor het hele gezin.
43 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page