top of page

Filmopnames: Een schitterend gebrek

Via de Farm en country fair organisatie kregen we bij de Landelijke spingroep de vraag of we mensen kenden die en kunnen spinnen en mee zouden willen doen als figurant in de verfilming van het boek: een schitterend gebrek van Arthur Japin.


We hebben daarop een oproepje geplaatst en hoewel het opkorte termijn was werd er enthousiast gereageerd en aangemeld.


De opnames waren in Delft in het Prinsenhof, het omkleden en grimeren( en wachten, dat hoort bij zoiets) in een tijdelijk in gebruik zijnd gebouw vlakbij het station.

Dat betekende dat we meerdere keren in optocht tussen de beide gebouwen heen en weer gewandeld zijn, wat natuurlijk voor de nodige bekijks en hilariteit zorgde omdat we zeg maar “niet alledaags” verkleed waren.


Of zoals Marianne het treffend beschreef : We waren helemaal in onderrok, corset en queue (dat je van die billen krijgt die een halve meter achter je rug beginnen) en jasje en bovenrok en kousen en muts gestoken, net echt.


En er is gesponnen! Toen we in de ruimte kwamen waar de spinnenwielen stonden die het spinhuis moest voorstellen en voorzien was van een stuk of vijftien spinnenwielen van het type “ heeftgeenvlucht” en “trapperiskwijt” hebben we snel samen gekeken wat er te redden viel, met hulp van materiaalmensen die ducttape, touw en ander rescue materiaal aandroegen, geweldige filmcrew!

Het was een lange dag, tot 22.15 uur en toen nog omkleden en terug naar huis, maar het was het helemaal waard!

Tineke uit den Boogaard

37 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page