top of page

Verslagje Country Fair Aalten

Op 23-25 juni was de Country Fair in Aalten. De Landelijke Spingroep deed deze 3 dagen mee met demonstraties spinnen, en het Nederlands Kampioenschap Wolspinnen op zaterdag.Voor mij de eerste keer naar deze Fair en via allerlei binnenweggetjes (achteraf bleek het veel makkelijker te kunnen) op de goede plek aangekomen. Vrijdag en zaterdag waren al warm, zondag was voorspeld nog warmer te worden. Dat laatste klopte, het werd heul warm. Gelukkig stond de tent zo veel mogelijk open en kon er zo af en toe een verkoelend briesje naar binnen.


Op een houten vlonder met een heleboel kleden was de plek voor de spinners leuk aangekleed. Oude bekenden en nieuwe gezichten gezien. Gezellig gebabbeld en ook nog een paar meter gesponnen. Leuk om alle verschillende spinnewielen te zien: oude en nieuwere, verschillende modellen van de verschillende merken, waaronder Louëts, Ashfords, Majacrafts, en mijn eigen trouwe Noor. Verschillende spintollen waaronder eentje die met de voet “aangeschopt” wordt.


Veel kunnen praten en vertellen met de bezoekers. Zelf uitproberen kon ook nog, en dan blijkt het lastiger zijn dan op het eerste gezicht lijkt! Radio Gelderland kwam nog langs voor een reportage. De journalist in kwestie werd uitgedaagd om het ook eens te proberen, dat heeft hij gedaan op de roze Louët, en viel hem niet mee.Een rondje over de Fair gelopen- klein rondje, want het was écht warm. Veel indrukken opgedaan. Hand op de knip weten te houden ondanks een mooi aanbod van prachtige vachten.

Ik heb een leuke dag gehad, en Landelijke Spingroep heeft zich mooi kunnen laten zien!Marianne Baarspul


74 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page