top of page

Weversmarkt Hoorn 2023

De dag begon spannend. De regen kwam in de vroege uren met bakken uit de hemel. Hoe zou dat in Hoorn zijn?


De eerste kraamhouders moesten hun kraam inrichten in de regen, diegene die rond negen uur kwamen kregen de laatste druppels en een half uurtje later brak de zon door het wolkendek en dat bleef zo de rest van de dag. De regen verdween en de bezoekers kwamen en in grote getalen! Vol kooplust, vol verhalen en bovenal met heel veel zin in de Weefmarkt.


De Landelijke Spin Groep had ook een plekje op de Weefmarkt. Het bekende tapijt was uitgerold en de stoelen bezet door spinners met wielen en tollen. En dat trok veel aandacht van bezoekers aan de markt. Het regende vragen: “Wat bent u aan het doen?” of “Mag ik het eens proberen?”. De visitekaartjes van de LSG werden vaak meegenomen.

De hele dag was het een komen en gaan van bezoekers. Soms erg druk in de smalle straten van de binnenstad Hoorn maar nooit te druk. En altijd met veel belangstelling voor wol en wolbewerken en de activiteiten van de LSG. Rond vijf uur liep de markt op haar einde.


Het kleed kon weer worden opgerold, de wielen en tollen weer in de tassen. De dag zat erop en de LSG kijkt uit naar de Textielmarkt in Geldrop op zaterdag 19 augustus.


Andre


65 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page