top of page

Spinkring Gorinchem

Zuid Holland

Maria v.d. Pluijm

spinkringgorinchem@gmail.com
06-50477523

Spinkring Gorinchem is opgericht in oktober 1980.
De kring heeft momenteel ongeveer 21 leden. Nieuwe leden zijn welkom.

We komen van september tot en met juni op de tweede dinsdag van de maand van 10:00 tot 15:00 uur bij elkaar.
Adres: kantine van voetbalvereniging SVW, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem.


Gastspinners/spinsters zijn welkom na aanmelding. Kosten € 4,00 p.d. voor koffie en thee en wat lekkers.
Contributie voor het hele seizoen is € 40,00 euro.

Bij aankomst drinken we eerst koffie en praten we bij. Daarna worden de spinnewielen gestart. Iedereen is geïnteresseerd in elkaars werkstukken, meegenomen wol of ander te spinnen materiaal. Kennis en weetjes worden uitgewisseld. Geregeld worden er technieken gedemonstreerd door een van de leden. Zo rond de klok van twaalf staan de spinnewielen even stil en is het tijd voor de zelf meegebrachte lunch. Altijd een gezellige moment.

Eens per jaar hebben we open huis. Op die dag staat er een showtafel met werkstukken die onze leden graag willen tonen. Op de verkooptafel liggen zelfgemaakte dingen en andere voorwerpen die te maken hebben met handwerken. Een klein gedeelte van de opbrengst van de verkoop gaat naar de clubkas. Samen met het contributie geld is dat voor de huur van de sportkantine, koffie/thee en een kaartje of attentie bij nare of blijde gebeurtenissen en een attentie voor jubilarissen.

Dan de wedstrijd tafel. Anoniem worden er werkstukken neergelegd. Die krijgen een nummer. Alle aanwezigen kunnen stemmen welk werkstuk zij vinden dat de 1e, 2e of 3e prijs verdient. Wanneer de stembiljetjes zijn geteld krijgen de winnaars een cadeautje.

Kortom een leuke dag die gonst van de activiteiten. Een dag waarop anderen eens kennis kunnen maken met onze spingroep waar al heel wat fraaie draden zijn gesponnen.

Nieuwsgierig geworden? Kom een keertje kijken.

bottom of page