top of page

Marloes Crans

Limburg

Hallo allemaal!

Ik ben Marloes Crans, en ik bied een volledig wolbewerkingsproces aan. Ik hecht veel waarde aan duurzaamheid en werk op een manier die lijkt op hoe onze grootouders dat deden. Een van de manieren waarop ik dit bereik, is door geen gebruik te maken van elektriciteit of gas. Met slechts 15 liter (regen)water kan ik grote hoeveelheden wol wassen zonder het lanolinegehalte van het garen te verliezen. Graag neem ik jullie mee in dit proces tijdens een middagworkshop, waarin ik alles zal uitleggen.

Daarnaast geef ik ook de basisprincipes van het spinnen mee. Na de workshop ben je klaar om thuis verder te oefenen en je eigen techniek te ontwikkelen. Je zult merken dat je elke dag een beetje beter wordt.

Als je een oud spinnewiel hebt dat niet helemaal soepel loopt, breng het gerust mee en ik zal het voor je controleren. Ik wil je wel vragen om het wiel grondig te controleren op houtwormen, omdat ik vanwege mijn houten vloer geen wielen met houtwormsporen in mijn huis kan toelaten.

Voor het gebruik van mijn materialen vraag ik een vergoeding van 25 euro per persoon. Bij voorkeur geef ik deze workshop aan maximaal 2 personen, maar er is eventueel ruimte voor 4 personen.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt of als je geïnteresseerd bent in de workshop.

Met vriendelijke groet,

Marloes Crans
Oostrum
E-mail: darkiboe@gmail.com

P.S. Tijdens de workshop zal mijn hondje aanwezig zijn, dus het is helaas niet mogelijk om eigen huisdieren mee te nemen.

bottom of page